Portretfotografie

individuele portretten

Iedereen is fotogeniek, ook al hoor ik vaak ’ik wil niet op de foto’ of ’ik hou niet op fotopapier’. Juist dan is het voor mij, als mensenmens en mensenfotograaf, een uitdaging om iemand vast te leggen. Iedereen heeft onzekerheden, laat ze maar zien. Daar krijg je pure portretten portretten van. Durf je te laten zien, maar kies er zelf voor hoe je je wilt laten zien.

Familieportretten

Gezinsfoto’s of familieportretten zijn leuk om cadeau te geven of om zelf op te hangen. Het kan zomaar een portret zijn of eentje die je om het jaar maakt. Ook nu krijg je met enkele foto’s in een jaar of tien, vijftien een overzicht van de ontwikkeling als gezin.

Broertjes/zusjes

Soms zit er een groter leeftijdsverschil tussen broertjes en zusjes. Of komen ze niet bij dezelfde schoolfotograaf, simpelweg omdat de kinderen op verschillende scholen zitten. Toch is het heel leuk om van broertjes en zusjes – ook wel brusjes genoemd – foto’s te hebben. Ook weer als momentopname in het opgroeien, maar ook voor opa en oma.

Portretten, doe het nu

Er zijn redenen om juist nu een portret te maken. Een familielid emigreert, waardoor je niet weet wanneer je elkaar weer ziet. De gezondheid is nog goed en je weet nooit hoe dat over een paar jaar is. Opa en oma zijn nu nog vitaal en dat is een mooie manier om ze te herinneren.